Nazovite nas +385 914556500
Kontaktirajte nas na WhatsApp

Chi siamo - Policlinico Kustec

Fiksni aparatić za zube

Fiksni aparatić za zube sastoji se od bravica koje selijepe na zube i žice. Ovisno o vrsti bravica, aparatići se pojednostavljenomogu podijeliti na metalne, estetske i samoligirajuće. Sami vrh naše ponudečine estetske bravice, kristalno čiste i prozirne, lako se skidaju i neoštećuju caklinu.

Pomaci ovim sustavom su uz nadzor naših stručnjakaoptimizirani, precizni i brzi.

Postavljanje fiksnog aparatića gotovo je u jednoj posjeti,a žice se mijenjaju ovisno o procjeni specijalista, najčešće svakih 4-6tjedana. Nova žica stvara tenziju i nježno pomiče zube prema željenoj poziciji,što može biti neugodno, ali nije bolno. Prosječno trajanje ortodontske terapijeje oko godinu i pol dana.

Tijekom nošenja aparatića, pravilno održavanje oralnehigijene je ključno, s obzirom da se hrana može lako skupljati oko žice ibravica.

Po završetku svake ortodontske terapije, nužno jeizraditi tzv. retenciju kako bi se spriječilo vraćanje zuba u početnusituaciju. Retencija može biti mobilna, u obliku tanke udlage koja se nosisvaku noć ili fiksna, poput tanke žice koja se lijepi s unutarnje strane zubnogluka i ne ometa svakodnevnu funkciju.

Prvi posjet je besplatan

Prvi posjet je besplatan i uključuje besplatne konzultacije. Zatražite konzultacije ili termin putem našeg online obrasca.
ZAKAŽITE TERMIN SADA

Zatražite svoj termin

Prvi posjet je besplatan i uključuje besplatne konzultacije.
Custom CSS
Hvala! Vaša poruka je poslana.
Nešto je pošlo po zlu. Molim te pokušaj ponovno.

Otkrijte naše stomatološke usluge

Koristimo najnaprednije tehnologije i najsuvremenije materijale za vraćanje Vašeg osmijeha.